Skymning

Skymning

10 februari 2011

Klass 1 varning

Vad är en ”klass-ett-varning” egentligen (och hur ska det skrivas)?

Enligt väderledsrapporten i går kväll skulle vi få snö och storm över västkusten. Det snöade faktiskt under natten så pass att det täckte marken i morse. Men det smälte snabbt undan eftersom det var plusgrader och blev väldigt slaskigt överallt i stället.

Lite blåst märktes också vid lunchtid men definitivt ingen storm. Det var så pass att man blev våt över hela kroppen av den fortsatta nederbörden, regnblandad snö. Då träffas man i sidled av de plaskvåta snöflingorna. Skydd i form av ett paraply skulle inte ha gjort någon nytta alls.

Nog var det bra mycket trevligare före jul och en bit in i januari månad då vi hade flera minusgrader. Snön låg torr och fin över stan. Så länge det är vinter föredrar jag sånt väder.


Så här såg det ut tidigt i december månad



Det är då en väldig tur att jag har några skapliga foton kvar att njuta av från den perioden.

5 kommentarer:

  1. De där varningarna är något rätt nytt va? Det var klass ett varning här med idag och visst har det snöat, tätt och med små, små flingor och det har blåst rätt rejält. Halt väglag blir det naturligtvis i det här vädret men värre än så blir det ju inte och det lär väl alla veta att när det snöar så blir det halt. Eller?
    Vi får dock behålla vår snö till nåt tag in i april skulle jag tro, det brukar vara så här hos oss. Men inte skulle jag ha något emot om våren kom i mitten på mars. :-)
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Här varnades det också, men jag trodde inte så mycket på det, eftersom de gjort så hela vintern. Men imorse fick jag inte upp ytterdörren. Klass 3 kanske hade behövts, lokalt över min ingång.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Våra myndigheter har nog märkt att folk inte själva förstår att det blir halt av is och slask eller inte dämpar farten när det vräker ned snö på vägarna. Det där med sunt förnuft har blivit förlegat. Då är klassindelade varningar ett alternativ.
    Vem vet, man kanske kan få en signal på mobilen om risk för blockerad ytterdörr snart?

    SvaraRadera
  4. I bloggvärlden kan man halka från Femtiotalsjakt till Vardagslunk. Spännande! Vilken trevlig blogg du har!

    SvaraRadera
  5. Tack för komplimangen Anta Snaque!
    Härligt att en del människor är så duktiga inom vissa områden. Sådana bloggare följer man gärna.

    SvaraRadera