Skymning

Skymning

31 december 2011

Uppföljning

Det kom ett foto ...      






Norman Hill, Pelican Rapids Otter tail County, Minnesota, 1949


... och ett till








Norman Hill, view south


En vänlig dam i USA har skickat foton av några släktingar där och berättat lite om hur det var när hon växte upp. Inte var det några stora skillnader egentligen. Det var mycket snö och kallt vissa vintrar. Under en tid åkte barnen skidor till skolan. Det har ju jag också gjort.

Jag har bara haft kontakt med några få släktingar till dem som utvandrade för drygt hundra år sedan. De har berättat att intresset för Sverige är stort bland ättlingarna där. Därför tror jag att det slinker in en och annan läsare av min blogg just därifrån. Antal besök från utlandet toppas av USA. Besöksstatistiken ser ut så här nu:


USA, 128
Ryssland, 37
Storbritannien, 36
Norge, 36
Tyskland, 24
Finland, 18
Singapore, 18
Danmark, 9
 


Under hösten fick vi följa det lilla gänget i TV-programmet ”Allt för Sverige”, som tävlade om att få träffa sin släkt här. Så urbota dumt att tävla om en sån sak! Nog borde alla få träffa sin släkt, när de ändå var här. Annars var det trevligt att följa deras resa och höra vilka intryck de fick av olika platser och företeelser som de kom i kontakt med.

Visst vore det intressant att resa runt och se några av de platser där
förfäderna bott och följa vägar som de kan ha färdats?


1 kommentar:

  1. Hoppas att deltagarna i "Allt för Sverige" stannade kvar och träffade sina släktingar även om vi inte fick se det i TV.

    SvaraRadera