Skymning

Skymning

1 maj 2011

Vitsippor

Livet är ganska underbart ibland. Först en varm och skön påskhelg med fyra lediga dagar. Fortsatt sommarvärme följt av helgen första maj i strålande sol. Det gick bara inte att åka hem till stan efter påsken, så jag stannade och pendlade in till jobbet den veckan. Det var helt fantastiskt att följa utvecklingen på landet dag efter dag.

Alla är helt överens om att det aldrig varit så mycket vitsippor i backar och slänter som nu.


Den synen möttes jag av varje gång jag rundade duschhuset på väg mot bron över bäcken. Det blev en och annan tur den vägen med skottkärran, för bortom de röda husen får man kasta ris som ska brännas. Många bidrog med ris till årets påskbrasa. Här förekommer inga brasor till valborgsmässoafton. Det är bara påskbrasor som gäller på västkusten.



Vitsipporna trivs fint i min trädgård också. I rabatten intill min damm kommer de varje vår. Det är en synnerligen lämplig plats där Hostan långsamt sticker upp sina skott och utvecklar blad lagom tills vitsipporna gjort sitt.









Strax bakom är det full fart på växligheten i vattnet också. Nog blev jag lite förvånad sedan jag klippt och rensat bort alla torra strån och fann dessa blommor framför liljebladen.

1 kommentar:

  1. Jag förstår dig!!! Inte går det att åka från vitsippebackarna.... Vilken härlig tid våren är! Kram

    SvaraRadera