Skymning

Skymning

15 december 2012

Sortera mera

Se upp, så att du inte missar nåt viktigt!


I förrgår gick jag till pappersinsamlingen med en kasse full av reklam. På två dagar har det kommit så här mycket post, utöver ett par räkningar också. Jag bläddrar gärna igenom några reklamblad, men nu har det kommit onödigt många den senaste månaden.


Man får verkligen sortera och kontrollera noga, för att inte missa ett välkommet julkort eller en trevlig tidning, som den här till exempel.

Koloniträdgården väntade jag inte nu och hade så när missat den härom veckan, röd och grann som den var.

Nu tände många bilder och artiklar liv i förhoppningarna på fin vår och sommar nästa år. Det behöver man verkligen efter en lång, mörk höst och mitt uppe i smällkalla vintern med mycket snö.


Tidigare var Koloniträdgården fylld av tips på hur man skulle bekämpa en massa ohyra, som jag inte hade en aning om att de fanns eller har behövt se skymten av sedan heller. Efter flera år blev det viss uppryckning och nu har tidningen blivit riktigt intressant med omväxlande artiklar och mycket foton. 

Jag njuter av vackra bilder på blomsterarrangemang och ser ett recept på nyponmarmelad. Det vill jag prova. Sedan läser jag om vinbärsrankor. Det verkar finnas några kärnfria sorter, som är härdiga till zon 4-5. Tänk om jag skulle köpa mig en planta eller åtminstone en blå-bärsbuske. Nåt nytt vill jag satsa på.



Jag läser om vackert arrangerade julblommor också. Mina advents- och julkaktusar har blommat tidigt i år. Julstjärnor har också en given plats. Nu ska jag komplettera med ett par hyacinter. Sedan säger det väl bara hej, så är julen kommen och förbi.  

2 kommentarer:

  1. Det är ju helt rätt att planera för nästa sommar just nu när det är kallt och trist! Kärnfria druvor... det låter fint!

    SvaraRadera
  2. Man kunde ju tro att då vi lever i det "papperslösa" samhället så skulle reklamberget minska även till jul, men det verkar det inte göra...det har man sagt så många år nu, o se bara, nästan alla skickar fortfarande riktiga julkort. Jag radar upp de få jag får i bokhyllan, där kan jag se dem oftare än dem jag bara har i burken på datorn.
    Önskar dig en fin och fridfull jul

    SvaraRadera